Annons

Annons

Bananbröd med chokladkross

Äntligen börjar det kännas som höst. Luften är kall och krispig. Det gör ju att man blir sugen på att baka lite annat än under sommaren! Här är ett supergott recept på bananbröd. Det är både mättande nyttigt och perfekt på höst-utflykten! Det blir extra snyggt när man lägger en banan på toppen!

Bananbröd. Recept och foto: Sofia Henriksson.

Bananbröd. Recept och foto: Sofia Henriksson.

Bananbröd med choklad

4 ägg
4 bananer, mogna
3 dl rågmjöl
1 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g mörk choklad, 70%

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg pösigt. Mosa 3 bananer.
3. Tillsätt mjöl, bakpulver och banan i äggen och blanda. Hacka chokladen i bitar och vänd ner i smeten.
4. Lägg bakplåtspapper i en form cirka 1 liter och fyll upp med smet. Dela den sista bananen på hälften och lägg på smeten. Baka i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna.

Annons

Här hittar du alla mina brödrecept!

Bananbröd. Recept och foto: Sofia Henriksson.

Bananbröd. Recept och foto: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar