Annons

Annons

Världens godaste dessert

Så svårt att veta hur jag ska beskriva de här små desserterna. Otroligt goda är de i alla fall. När jag bjöd mina gäster på dem fick de högsta betyg! Men enkla små dessertpajer med biskvibotten, nutella och muscovadokräm är nog min bästa beskrivning. Alla delar går enkelt att förbereda dagen innan en middag. Först är det en biskvibotten. Den toppas med nutella och sedan en kräm med färskost, vaniljpulver, grädde och så förstås ljust muscovadosocker som ger hela krämen en ton av kola och lakrits. Det hela avslutas med syrliga röda vinbär och mandelspån. Mums säger jag bara!

Recept och foto: Sofia Henriksson.

Recept och foto: Sofia Henriksson.

Recept och foto: Sofia Henriksson.

Recept och foto: Sofia Henriksson.

Små dessertpajer med biskvibotten, nutella och muscovadokräm

Antal: 8 stycken
Tid: 30 minuter

Botten
250 g mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor

Fyllning
3 msk nutella
1 burk (200 g) färskost
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
3 msk ljust muscovadosocker

Annons

Topping
Röda vinbär
Mandelspån

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra åtta portionsformar. Vispa mandelmassa och strösocker, tillsätt äggvita lite i taget under vispning. Vispa till en slät smet. Fyll portionsformarna. Ställ in i mitten av ugnen i 14 minuter. Låt svalna
2. Vispa färskost, vispgrädde, vaniljpulver och muscovadosocker pösigt.
3. Bred på en tsk nutella per portion. Klicka på en stor klick muscovadokräm och toppa sedan med vinbär och mandelspån.

Recept och foto: Sofia Henriksson.

Recept och foto: Sofia Henriksson.

Recept och foto: Sofia Henriksson.

Recept och foto: Sofia Henriksson.

Fler goda desserttips

Vaniljmacarons med vit choklad

Lyxig brownie med chokladsås och havssalt

Mango- och chokladmousse

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar