Annons

Annons

Cookiecupcakes med vaniljfrosting

Jag älskar att experimentera med bottnen på cupcakes då jag tycker de vanliga recepten kan vara lite torra. Ofta fokuserar man allt på frostingen och låter bottnen va. Men här har jag testat att göra kladdkakecookies som botten och så himla gott det blev! En riktig höjdare och perfekt till i påsk då man vill ha godis. Frostingen är en gammal klassiker jag har men som alltid blir god. Dekorera gärna med små påskägg och servera till påsk!

Cookiecupcakes med vaniljfrosting. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Cookiecupcakes med vaniljfrosting. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på Cookiecupcakes med vaniljfrosting

Antal: 12 stycken
Tid: 1 timme

100 g smör
2 ägg
1 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1 nypa vaniljpulver
2 dl vetemjöl
150 g mörk choklad, knappar

Frosting
200 g färskost
1 dl vispgrädde
3 msk muscovadosocker
1 nypa vaniljsocker

Annons

jordgubbar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Vispa ägg, farinsocker och strösocker för hand i en skål. Tillsätt vaniljpulvret.
3. Häll i smöret under vispning. Vänd ner vetemjölet och till sist 120 gram chokladknappar.
4. Använd en glasskopa för att fylla muffinsformarna 3/4-delar. Strö över resten av chokladknapparna på toppen och ställ in mitt i ugnen i 9 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
5. Frosting: Vispa färskosten med muscovadosocker och vaniljpulver. Tillsätt grädden och vispa till en fluffig frosting.
6. När bottnarna har blivit helt kalla kan du dekorera med frosting och valfri topping, jag tog jordgubbar!

Cookiecupcakes med vaniljfrosting. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler recept på oemotståndliga cupcakes

Kladdkakecupcakes med vanilj- och muscovadofrosting

Mojitocupcakes

Biskvicupcakes med nutellafrosting och rostade hasselnötter

Mazarincupcakes med jordgubbar och vispgrädde

Cookiecupcakes med vaniljfrosting. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar