Annons

Annons

Crème Brûlée

Hej igen efter julens alla tillställningar! Gott nytt 2016. Jag startar året med ett härligt och klassiskt recept på Crème Brûlée! Det är lättare än du tror och blir otroligt krämigt och krispigt på samma gång.

Foto: Sofia Henriksson

Foto: Sofia Henriksson

Crème Brûlée

2 portioner

1/2 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
3 äggulor
1/4 dl strösocker

Topping
råsocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
2. Skär en skåra i vaniljstången och lägg i en kastrull med grädden och mjölken. Värm tills det precis ska börja koka och ta då bort från plattan, låt vila i 15 min. Vispa upp äggulan och sockret lätt.
3. Ta ut vaniljstången och skrapa ur kärnorna i mjölken. Häll i mjölkgrädden i en tunn stråle medan du vispar ihop det med äggen.
4. Häll upp i portionsformar och ställ in i ugnen cirka 70 minuter. De ska ha stelnat. Låt svalna ordentligt.
5. Strö över råsockret och bränn med brännare eller ställ in på grill i ugnen i 1 minut. Servera direkt efer bränning.

Annons

För mer efterrättsinspiration kika här!

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar