Annons

Annons

Färgglada cakepops med vitchoklad

Nu är våren här och snart är det dags för alltifrån studentmottagningar till sommarfester. De här cakepopsen är den perfekta mingeldesserten som går enkelt att göra. Det är också ett roligt pyssel till helgen och så himla gott! Variationerna är oändliga, så testa på och skapa din egen favorit!

Recept på färgglada cakepops. Foto: Sofia Henriksson

Recept på färgglada cakepops. Foto: Sofia Henriksson

Recept på Cakepops med vitchoklad

1 sockerkaka –> här är mitt recept på klassisk sockerkaka
200 g philadelphiaost
200 g vitchoklad
Röd karamellfärg
Strössel
Pinnar

Gör så här
1. Baka sockerkakan efter receptet som är länkat eller baka annan mjuk kaka. Smula kakan (gärna medan den är ljummen) och vispa samman med philadelphiaosten. Rulla degen till bollar och ställ in i kylen, minst 30 minuter.
2. Smält chokladen i vattenbad. Ta ut bollarna och doppa pinnarnas toppar i chokladen och tryck ner i bollarna. Droppa sedan i karamellfärg efter tycke, jag använde röd. Doppa sedan cakepopsen i chokladen och sist i strössel. Låt stelna svalt.

Annons

Tips! Du kan också använda dig av nutella istället för philadelfiaost. Du kan även använda smaksatt sockerkaka eller doppa i mörk choklad.

Fler recept för kalaset!

Färgglada chokladbollar

Vaniljsnurror

Kokostoppar med chokladkross

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar