Annons

Annons

Gör din egen kokosmjölk

Glömt handla kokosmjölk till middagen, eller vill du bara göra den godare än i butik? I så fall tycker jag att du ska prova att göra din egen kokosmjölk. Så himla enkelt, går snabbt och håller länge i kylen. Vegansk mjölk av kokos, mums!

Kokosmjölk. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Kokosmjölk. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på egen kokosmjölk

Antal: 5 dl mjölk
Tid: 10 minuter + 30 minuter att svälla

3 dl kokos, riven
5 dl vatten

Gör så här
1. Koka upp vattnet. Häll över kokosen och låt stå tills det är ljummet, svalt, cirka 20-30 minuter.
2. Mixa i en minut. Sila och pressa ordentligt ut all saft. Spara resterna då ni kan ha dem i smoothies eller i kakor. Häll upp mjölken i en burk.

Annons

Klart! Om ni låter den stå svalt stelnar den som vanlig kokosmjölk på toppen. Perfekt att ha i matlagning! Vill ni använda den i chiapudding eller overnight oats kan ni använda innan den stelnar eller hälla av det lösa och använda det fasta i maten.

Fler recept från mig

Egen mandelmjölk

Chia på två goda vis

Nicecream med mango och passion

In English//

Recipe for coconut milk

Quantity: 5 deciliter milk
Time: 10 minutes + 30 minutes to swell

3 dl coconut, grated
5 dl water

Instructions
1. Boil the water. Pour over the coconut and let stand until it’s cool, about 20-30 minutes.
2. Mix in blender for one minute. Strain and squeeze all the juice out properly. Save the leftovers, you can have them in smoothies or cakes. Pour the milk in a can.

Done! If you leave it in the fridge it will harden like regular coconut milk on top. Great to have for cooking! If you want to use it in chiapudding or overnight oats, you can use before it solidifies and pour of the loose and use the solid in the food.

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar