Annons

Annons

Granola med kokos och kanel

Har du också undrat vad skillnaden på granola och müsli är? Det gjorde i alla fall jag. Den här granolan har jag nästan alltid en färdig burk hemma, den är jättelätt att slänga ihop och både nyttig och god.

Foto: Sofia Henriksson

Foto: Sofia Henriksson

Trots att jag kallat den müsli har jag nu efter att ha sökt runt förstått att det är en granola då den är rostad i ugnen. Ja, för det är det som är skillnaden, müsli är inte tillagad utan det blir en granola när du rostar i ugnen! Om du kryddar med kanel och kokos funkar den perfekt på julaftonsmorgonen.

Granola med kokos och kanel

8 dl havregryn
3 dl solrosfrön
2  dl linfrön
3 dl kokos
300 g blandade nötter, grovhackade
2 dl vatten
2 msk honung
2 dl russin
1 dl torkade aprikoser, hackade

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lös upp honungen i vattnet. Tillsätt linfrön och låt svälla i 5 minuter medan du förbereder resten.
3. Ta fram en plåt och klä med bakplåtspapper. Häll upp havregryn, solrosfrö, kokos och nötter. Blanda allt med vatten- och linfröblandningen till smulor.
4. Rosta högt upp i ugnen i 20 minuter. Rör om under tiden. Stäng sedan av ugnen och låt plåten ligga kvar i 15 minuter med lite öppen lucka. Blanda ner russin och aprikoser.

För fler frukostrecept kolla in dessa!

Chia på två goda vis

Kärleksfulla scones

Dinkellimpa

Energismoothie med mango

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar