Annons

Annons

Hallonchiasylt på 20 minuter

Gör din egen chiasylt med hallon. Det tar inte mer än 20 minuter och du slipper alla tillsatser och allt socker som finns i den färdigköpta sylten. Superenkelt och proppat med omega-3 från chiafrön. Du kan också variera genom att ta andra bär, och vill du ha sylten sötare tillsätter du bara lite mer agavesirap.

Hallonchiasylt. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Hallonchiasylt. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på hallonchiasylt

Antal: 1 burk cirka 2 dl sylt
Tid: 20 minuter

2 msk chiafrön
1 paket hallon, frysta (250 gram)
1 nypa vaniljpulver
2 msk agavesirap

Gör så här
1. Lägg hallonen i en kastrull och värm upp på spisen. Rör om under uppvärmning tills det är varmt och till önskad konsistens. Tillsätt vaniljpulver och sirap. Låt sjuda i 5 minuter.
2. Tillsätt chiafrön och rör om. Ställ åt sidan i 10 minuter. Häll sedan upp i en glasburk.

Annons
Hallonchiasylt. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Hallonchiasylt. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler recept på Sweets by Sofia

Svalkande hallondrink med mango och apelsin

Kryddig vaniljpannacotta med hallon

New York-cheesecake med färska hallon

Ingefärsshoten 2.0 – en läskande drink full med vitaminer

Hallonchiasylt. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Hallonchiasylt. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar