Annons

Annons

Höstiga kanelbullar med råsocker

Perfekt att slänga med i picknick-korgen när man ska ut i skogen eller servera på helgfikat när regnet öser ner. De är bakade med råsocker vilket gör att de inte är lika söta som en kanske är van vid, men ljuvligt goda och nästan knäckiga.

Foto: Sofia Henriksson

Foto: Sofia Henriksson

Äntligen höst säger jag bara! Som jag har längtat efter att gå ut och känna lukten av kyla och dagg. Här är ett recept på riktigt goda kanelbullar med råsocker. Det gör att de inte är lika söta som en kanske är van vid, men ljuvligt goda och knäckiga. Degen är även kalljäst vilket gör att de är härligt saftiga och håller sig väl.

Höstigs kanelbullar med råsocker

50 g jäst
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 ägg
100 g rumsvarmt smör
10 dl vetemjöl

Annons

Fyllning och garnering
bredgott
kanel
råsocker
vaniljsocker
1 ägg
1 msk vispgrädde
1/2  dl sirap
1 msk vatten

Gör så här
1. Smula jäst i en bunke, tillsätt mjölk, vispgrädde, strösocker, salt, ägg och smör, blanda tills jästen löst upp sig.
2. Blanda i hälften av mjölet och knåda med maskin. Tillsätt resten av mjölet lite i taget. När allt mjöl är i kör maskinen på medelhastighet i 15 minuter, knåda för hand ca 20-25 minuter. Låt degen jäsa i minst 1 timme.
3. Häll sedan ut degen på mjölat bakbord. Platta med fingrarna ut degen till en platta ca 1,5 cm hög. Bred med bredgott och strö över ett generöst lager med kanel, vaniljsocker och råsocker. Vik sedan plattan på mitten. Skär ut remsor på 1 cm och snurra dem till små knutar. Lägg på bakplåtsklädd plåt och låt jäsa i 1 timme.
4.Sätt ugnen på 210 grader. Pensla sedan bullarna med ägg uppvispat med grädde. Grädda i 11 minuter. Pensla med sirap utblandat med vatten och strö på lite råsocker. Låt svalna på galler!

Fler recept på bakat att ta med ut på utflykten

Äppelmuffins med crunch

Färgglada cakepops med vitchoklad

Vaniljsnurror

Foto: Sofia Henriksson

Foto: Sofia Henriksson

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar