Annons

Kladdkakecupcakes med vanilj- och muscovadofrosting

De här cupcakesen kan vara de absolut godaste jag vet. Kladdig, seg och krämig botten med massa chokladsmak och så toppat med den sötsyrliga och lite salta frostingen med en ton av kola och lakrits men framförallt vanilj. Hallonet på toppen bidrar med en fräsch sötma. De här går definitivt hem hos de flesta och de är oförskämt goda!

Kladdkakecupcakes med vanilj- och muscovadofrosting. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på kladdkakecupcakes med vanilj- och muscovadofrosting

Antal: 12 stycken
Tid: 45 minuter

150 g smör
150 g mörk choklad (70%), hackad eller färdiga knappar
4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 dl kakao
3 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt

Annons

Frosting
1 pkt (200 g) färskost
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
3 msk ljust muscovadosocker

Garnering
hackad mandel
färska hallon

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör tills allt är smält.
3. Vispa för hand ägg, socker och vaniljpulver lite fluffigt. Tillsätt kakaon och saltet.
4. Häll under vispning ner smörchokladen och rör till en jämn smet.
5. Vänd ner vetemjölet och häll i smeten i 12 stycken cupcakesformar. Ställ in i mitten av ugnen i 8 minuter. Ta ut och låt svalna på galler och ställ sedan in i kylen 20 minuter. De är lösa till en början men stelnar senare.
6. Frosting: Vispa färskosten, sockret och vaniljpulvret kort. Tillsätt grädden lite i taget och vispa till en fluffig frosting.
7. Toppa cupcakesen  med frostingen genom att använda en stjärntyll och strö till sist på mandel och hallon.

Kladdkakecupcakes med vanilj- och muscovadofrosting. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler oemotståndliga cupcakes recept

Biskvicupcakes med nutellafrosting och rostade hasselnötter

Mojitocupcakes

Mazarincupcakes med jordgubbar och vispgrädde

Lime- och ingefärscupcakes med hallongömma

Kladdkakecupcakes med vanilj- och muscovadofrosting. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Kladdkakecupcakes med vanilj- och muscovadofrosting. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar