Annons

Annons

Knäckiga små äppelkakor

Nu när det är säsong för äpplen och det gäller att komma på vad man ska göra av dem alla så är det här mitt hetaste tips. De är inte bara enkla och går snabbt att slänga ihop, de är också sagolikt goda. Det är även kul att göra små minipajer till skillnad från en större paj som en är så van vid, men självklart går det bra att göra det här receptet i en stor form också om en känner för det.

Foto: Sofia Henriksson

Foto: Sofia Henriksson

Knäckiga små äppelkakor

Antal: 6 st
Tid: 40 minuter

1 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl råsocker
1/2 dl brun farin
1 tsk vatten
2 dl vetemjöl
100 g smör
1/2 dl bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 stora syrliga svenska äpplen

Annons

Gör så här
1. Sätt ugen på 175 grader.
2. Rör samman ägg, socker och vatten. Smält smöret, rör i äggblandningen. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och vänd sedan ner i smeten.
3. Skiva äpplerna tunt med en mandolin. Fyll små pajformar 10 cm i diameter eller en större form och tryck ner de skivade äpplena. Strö över kardemumma och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

Fler goda dessertrecept

Lyxig brownie med chokladsås och havssalt

Världens godaste chokladpudding

Key lime pie

Foto: Sofia Henriksson

Foto: Sofia Henriksson

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar