Annons

Annons

Lime- och ingefärscupcakes med hallongömma

De här sötsyrliga cupcakesen har både en spännande underton av ingefära och en härlig hallongömma inuti! En riktig vår- och sommarfavorit. De är även superenkla att baka och de får även en lite extra lyxig känsla.

Recept på limecupcakes med hallongömma. Foto: Sofia Henriksson

Limecupcakes med hallongömma. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Limecupcakes med hallon och ingefära

Antal: 12 stycken

2 ägg
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk ingefära, mald
1 nypa salt
2 dl mjölk
1 dl rapsolja

Fyllning
2 dl hallon, frysta
1/2 dl florsocker

Annons

Frosting
200 g färskost
2 1/2 dl florsocker
1 dl rapsolja
60 g mascarpone
3 lime
Några droppar grön karamellfärg

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader och fyll en muffinsplåt med formar. Vispa samman ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Häll ägg- och sockersmeten i de torra ingredienserna och rör till en jämn smet genom att hälla i olja och mjölk under omrörning. Häll upp 2/3 smet i muffinsformarna och ställ in i ugnen 15 minuter. Låt svalna
3. Fyllning: Tina hallonenen och blanda med florsocker. Gör ett litet hål i de svala cupcakesen och fyll med hallonröran. Du kan behöva gröpa ur lite. Sätt på som ett litet lock.
4. Frosting: Vispa florsocker, färskost, olja och mascarpone fluffigt. Pressa limen och häll i under vispning, du kan även ha med lite skal och droppa sist i lite grön karamellfärg för att få en svag grön ton. Smaka av och tillsätt mer socker eller lime efter tycke! Spritsa på muffinsarna.

Fler goda cupcakesrecept

Strawberry daiquiri-cupcakes

Snickerscupcakes

Himmelscupcakes

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar