Annons

Annons

Mojitocupcakes

En favorit i repris. Festliga cupcakes som alltid uppskattas. De här är lite utav mina paradcupcakes som jag hittade på efter att ha förälskat mig i drinken mojito. Ett tips är även att göra dem i miniformat, och servera som små tilltugg på en cocktail eller som dessert.

 

Recept på Mojitocupcakes. Foto: Sofia Henriksson

Recept på Mojitocupcakes. Foto: Sofia Henriksson

Mojitocupcakes

Antal: 12 stycken

Cupcakes
1 dl vit rom
2 dl strösocker
3 msk smör
2 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk limeskal, finrivet
1 msk mynta, finhackad
1 1/2 dl mjölk
1 ägg

Annons

Frosting
4 dl florsocker
2 tsk limeskal, finrivet
2 msk rapsolja
3 tsk vit rom
50 g vit choklad
400 g philadelphiaost

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka upp rommen och 3 tsk av sockret, reducera till hälften, låt svalna. Vispa ihop smör, mjöl, mynta, limeskal, bakpulver, vaniljpulver och salt, tillsätt sist resterande sockret. Blanda mjölk och ägg och tillsätt under omrörning.
3.Häll upp i formar och grädda 15 minuter tills de är gyllenbruna. När de kommer ut ur ugnen och är varma, häll en tsk av rom- och sockerblandningen på toppen av varje cupcake.
4.Frosting: Vispa ihop florsocker, philadelphiaost och limeskal. Rör i olja och rom. Tillsätt därefter smält vit choklad och vispa ordentligt. Spritsa på cupcakesen och pynta med mynta blad och sugrör.

Vill du baka någon av mina andra cupcakes hittar du dem här!

Recept på Mojitocupcakes. Foto: Sofia Henriksson

Recept på Mojitocupcakes. Foto: Sofia Henriksson

Läs också

2 kommentarer

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar