Annons

Annons

Pepparkakscupcakes med lingonfrosting

Alltså om det är någonting ni ska baka till jul så tycker jag att ni ska baka de här. De blev bara så otroligt saftiga och goda. De smakar kryddig pepparkaka men så med en fräsch och krämig frosting med lingon som kompletterar perfekt. De går snabbt att slänga ihop och är kul att baka.

Pepparkakscupcakes med lingonfrosting. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Pepparkakscupcakes med lingonfrosting. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Pepparkakscupcakes med lingonfrosting. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Pepparkakscupcakes med lingonfrosting. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på pepparkakscupcakes med lingonfrosting

Antal: 60 små eller 16 stora
Tid: 45 minuter

3 ägg
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
75 g smör
1/2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 tsk pepparkakskrydda

Annons

Lingonfrosting
1 dl rapsolja
500 g cream cheese
4 dl florsocker
1 1/2 dl lingonsylt
pepparkakor till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt filmjölken när det svalnat. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienter i en separat bunke.
3. Vänd ihop alla delar. Rör till en smet. Fyll muffinsformar och grädda i ugnen 175 grader cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.
4. Frosting: Vispa philadelphiaost, olja och florsocker. Smaka av och häll i mer av det du vill ha för att passa din smak. Tillsätt lingonsylten. Rör om. Spritsa på de svalna cupcakesen.

Pepparkakscupcakes med lingonfrosting. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Pepparkakscupcakes med lingonfrosting. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler recept på julcupcakes

Chokladcupcakes med skumtomtefrosting

Choklad- och valnötscupcakes med pepparmintsfluff

Mazarincupcakes med jordgubbar och vispgrädde

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar