Annons

Annons

Pepparkakscupcakes

Dagen före, dagen före dopparedagen firar jag med söta små pepparkakscupcakes med vaniljfrosting - i granskepnad. Pynta dem gärna med snöflingor.

Foto: Sofia Henriksson

Foto: Sofia Henriksson

Pepparkakscupcakes med vit choklad och vaniljfrosting

100 g smör
2 st ägg
2 dl socker
1 dl gräddfil
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
1 tsk malen nejlika
1 tsk kanel

Frosting
ett paket philadelphiaost
2-3 dl florsocker
1 dl rapsolja
5 droppar grön karamellfärg

Annons

Gör så här
1. Smält smör. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienter i en separat bunke.
2. Vänd ihop alla delar. Rör till en smet. Fyll muffinsformar och grädda i ugnen 175 grader cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.
3. Frosting: Vispa philadelphiaost, olja och florsocker. Smaka av och häll i mer av det du vill ha för att passa din smak. Tillsätt karamellfärgen. Rör om. Spritsa på de svalna cupcakesen. Dekorera gärna med snöflingeströssel som finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker.

Mer härliga julrecept hittar du här

Choklad- och valnötscupcakes med pepparmintsfluff

Pepparkaksmacarons

Mina bästa katter

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar