Annons

Annons

Pepparkaksmacarons

Trött på vanliga pepparkakor? Eller bara sugen på att utmana dig själv och baka något nytt? Här är receptet på mina fantastiska pepparkaksmacarons med vit chokladganache som både doftar och smakar som jul. Krispigt på utsidan och krämigt på insidan. Mums!

pepparkaksmacarons1

Foto: Sofia Henriksson

Från och med idag bjuder jag på ett härligt julrecept om dagen. En massa nybakat och några favoriter från tidigare år! Så håll utkik.

Pepparkaksmacarons

Macarons
150 g mandelmjöl
140 g florsocker
2 tsk pepparkakskrydda
110 g åldrad äggvita
50 g vatten
165 g strösocker

Annons

Vit choklad-ganache
200 g vitchoklad
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Gör så här
1. Dela äggvitan från äggulan minst ett dygn innan. Låt den åldras i kylskåp men den bör stå framme och bli rumstempererad innan användning.
2.Vispa mandelmjöl, florsocker och vaniljsocker med elvisp så att inga klumpar syns.
3. Häll 55g av äggvitan i en ren bunke. Koka upp sockerlagen utan att röra om. När sockerlagen är 116 grader, börjar du vispa äggvitan. När den nått 121 grader häll i en tun stråle och vispa lätt i äggvitan. Vispa sedan på höghastighet i minst 5 minuter.
4. Vänd sedan försiktigt mjölblandningen, marängen och 45 g av den ovispade äggvitan. Häll avslutningsvis över de sista 10 g äggvita och rör om för att få glans.
5. Håll över smeten i en spritspåse, klipp ett litet hål och spritsa ut cirklar stora som fem kronor med mellanrum. Låt stelna i 15 minuter. Sätt på ugnen på 150 grader gärna varmluft.
6. Grädda i 12-15 minuter tills de stelnat och de lossnar från pappret. Låt svalna på plåten.
7. Vit choklad-ganache: Värm upp grädden, men koka inte. Tillsätt chokladen så den smälter och vaniljsockret. Låt den svalna i kylen över natten. Vispa sedan upp ganachen med elvisp till tjock konsistens.
8. Spritsa ett lager ganache mellan två macaronsskal.

pepparkaksmacarons2

Foto: Sofia Henriksson

Läs också

2 kommentarer

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar