Annons

Annons

Rågfrallor med russin och nötter

Finns det något godare än en riktigt lyxig frukost? Jag tror inte det... Nybakat bröd känns ju extra speciellt. Här är mitt recept på rågfrallor med russin och mandel. De innehåller en massa fullkorn och fiber och de är som det flesta bröd, helt veganskt. Baka dem och frys in så kan man njuta flera dagar.

Rågfrallor med russin och nötter. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Rågfrallor med russin och nötter. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på rågfrallor med russin och mandlar

Antal: 20 frallor
Tid: 2 timmar 20 minuter

5 dl vatten
1 pkt (50 g) jäst
1 tsk salt
1 msk olivolja
3 dl havregryn, gärna fiberrik
2 dl krusakli
1 dl russin
1 dl mandlar
7 dl rågmjöl

Annons

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till cirka 30 grader. Rör ner vattnet till all jäst löst sig. Tillsätt olja och havregryn och rör om till en gröt.
2. Tillsätt därefter krusakli, russin och mandlar. Rör om och tillsätt lite rågmjöl i taget under omrörning. När allt mjöl är i, tillsätt saltet och knåda i 5 minuter. Degen ska vara ganska lös.
3. Täck bunken med gladpack och låt jäsa i 40 minuter.
4. Ta upp brödet på mjölat bakbord. Knåda lätt och forma bullar i önskad storlek. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite mjöl över och täck med en handduk. Jäs i ytterligare 40 minuter. När 30 minuter gått kan du sätta på ugnen på 200 grader.
5. Pensla bullarna med lite vatten och ställ in mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Det beror på ugn. Lyft lätt på dem för att se om de är klara. Då ska du kunna knäppa lite på undersidan och det låter ihåligt.

Servera med marmelad eller ost. Perfekt att frysa in och ta fram på helgen.

Rågfrallor med russin och nötter. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Rågfrallor med russin och nötter. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler brödrecept på bloggen

Klassiskt rostbröd

Dinkellimpa

Bananbröd med chokladkross

Rostbröd med rosmarin och havssalt

Rågfrallor med russin och nötter. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Rågfrallor med russin och nötter. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar