Annons

Annons

Rostbröd med rosmarin och havssalt

Härligt bröd som är superlätt att göra. Passar perfekt till soppan eller till frukostmackan. Jag kryddar gärna med havssalt och rosmarin men byt ut till de kryddor som du gillar bäst. Det är lätt att variera och prova nya smaker.

brod

Rostbröd med rosmarin och havssalt

25 g jäst
3 dl vatten
1 msk honung
1 msk rapsolja (gärna kallpressad)
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
torkad rosmarin
havssalt

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 30 grader och häll över. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt honung, olja och salt.
2.Arbeta ner hälften av vetemjölet och häll sedan ner resterande mjöl lite i taget. Knåda degen i 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Låt degen jäsa i minst 30 minuter under bakduk.
3.Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt med lite vetemjöl om det behövs. Forma till två limpor och lägg i en brödform med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 40 minuter under bakduk.
4.Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över generöst med rosmarin och havssalt. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 20 minuter eller tills de fått fin färg.

Fler recept på bröd

Klassiskt rostbröd

Annons

Dinkellimpa

Kärleksfulla scones

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar