Annons

Annons

Smältande goda chokladtryfflar

Lucka nummer 10 = magiskt goda chokladtryfflar som verkligen smälter i munnen. De är superenkla att göra och de håller länge för de är mastiga. Mums!

Chokladtryffel. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Chokladtryffel. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på chokladtryfflar

Antal: 25 stycken
Tid: 30 min + kylning 4 timmar

300 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk smör
lite salt

kakao att rulla dem i

Gör så här
1. Finhacka chokladen i bitar eller köp chokladknappar. Värm grädden och honungen på spisen tills det precis ska börja koka.
2. Häll då grädden över chokladen och rör tills det har smält nästan helt. Strö i lite salt.
3. Ställ i kylen i 4 timmar och ta sedan ut och rulla dem till bollar. Rulla dem efter det i kakao och förvara kallt.

Annons
Chokladtryffel. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Chokladtryffel. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler julrecept på min blogg

Fluffiga blåbärsmarshmallows

Krispiga saffransskorpor

Chokladcupcakes med skumtomtefrosting

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar