Annons

Annons

Tiramisu med Malibu

En klockren dessert som alltid går hem - Tiramisu. Perfekt då det är lätt att förbereda och blir alltid så fantastiskt gott. Idag är det ingen vanlig dag här hemma utan födelsedagsfirande då min kära sambo fyller år. Tiramisu är hans absoluta favorit och då han även älskar kokos gör jag ofta med Malibu vilket gör den lite extra mumsig.

Foto: Sofia Henriksson

Foto: Sofia Henriksson

Tiramisu med Malibu

12 Savoiardikex
1 1/2 dl kaffe
2 ägg delade i vita och gula
5 msk socker
1-2 msk Malibu
250g mascarpone
2 msk siktad kakao

Gör så här
1. Brygg kaffet och låt svalna tillsätt 1 msk malibu.
2. Vispa äggvitan till ett fluffigt skum och tillsätt lite sockret i taget. Vispa ägggula och mascarpone med 1 tsk malibu. Vänd ihop äggdelarna till en slät smet.
3. Doppa kexen i kaffet och lägg ut i botten av en form (ca 20×30 cm). Fyll på med hälften av äggfyllning. Gör ytterliggare ett lager av kex och sedan ett till lager fyllning. Låt vila i kylen minst 2 timmar helst över natten. Toppa med siktad kakao innan servering.

Annons

Du kan också testa att göra min goda cheesecake-tiramisú!

Foto: Sofia Henriksson

Foto: Sofia Henriksson

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar