Annons

Annons

Trippla chokladcookies

En chokladdröm utan dess like! I de här kakorna är det 3 x choklad som gäller och receptet kommer från ingen mindre än Roy Fares ur hans bok United States of Cakes. Jag rekommenderar varmt att baka dessa och bjuda familj och vänner på!

Recept på triple chocolate chip cookies. Foto: Sofia Henriksson

Recept på triple chocolate chip cookies. Foto: Sofia Henriksson

Triple chocolate chip cookies

G

70 g smör, rumstempererat L
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl G
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1/3 tsk salt
100 g mörk choklad L
50 g mjölkchoklad L
50 g vit choklad L

Annons

Garnering
100 g mörk choklad L

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och farinsocker fluffigt i en bunke. Rör ner ägget och de torra ingredienserna, arbeta ihop till en deg. Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen. Om degen känns kladdig: Plasta in den och låt den ligga i kylen cirka 20 minuter.
2. Dela degen i cirka 15 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt.
3. Hacka choklad till garneringen, lägg den i en bunke och smält den försiktigt i ett vattenbad. Ringla choklad på varje kaka och låt stelna. Förvara kakorna torrt.

Vill ni kika in originalreceptet hittar ni det hos Roy Fares genom att klicka här.

Här hittar ni mina supergoda snickerscupcakes som också är från Roy Fares!

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar