Annons

Annons

Världens godaste chokladpudding

Ja vad ska jag kalla detta recept, pudding, mousse? Är den mörk eller ljus? Det är en hybrid, och riktigt mumsig! Vågar till och med som rubriken antyder säga att det är världens godaste chokladpudding! Med både vit och mörk choklad är den här desserten både lätt, lyxig och underbart len och god.

Foto Sofia Henriksson

Dubbel chokladmoussepudding. Recept och foto: Sofia Henriksson.

Dubbel chokladmoussepudding

6 portioner

1 dl vispgrädde
3 dl mjölk
4 äggulor
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl strösocker
65 g vit choklad
100 g mörk choklad
3 gelatinblad

Garnering
2 dl vispgrädde
4 macaronshalvor (eller nötter) –> se mitt recept på jordgubb- och citronmacarons här.

Annons

Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll upp mjölk och grädde i en kastrull och koka upp.
2. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver i en skål och vispa pösigt. Häll sedan hälften av mjölken i ägget under vispning.
3.Häll sedan över äggblandningen i resterande mjölken i kastrullen och ställ tillbaka på plattan. Rör om och låt sjuda tills den börjar tjockna.
4. Hacka upp chokladen eller använd chokladknappar. Häll i den nu tjocka smeten och rör tills allt smält. Krama ur gelatinbladen och lös upp i smeten.  Häll upp i portionsglas och låt svalna i kylskåp minst 3 timmar. Servera med vispad grädde och krossade macaronshalvor eller nötter!

Foto Sofia Henriksson

Dubbel chokladmoussepudding. Recept och foto: Sofia Henriksson.

Fler goda efterrätter och en nyttig variant av chokladmousse

Nyttig chokladmousse

Lyxig brownie med chokladsås och havssalt

Crème brûlée

Foto Sofia Henriksson

Dubbel chokladmoussepudding. Recept och foto: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar