Annons

Annons

Äppelmuffins med crunch

Idag delar jag med mig av ett äldre recept här på bloggen på de här supergoda muffinsen! Det är nämligen inget mindre än muffinsens egna dag! Fyllda med syrliga äpplen och med en söt crunch med smak av kanel och ingefära är de goda att servera till kaffet eller bara med ett stort glas mjölk.

Foto: Sofia Henriksson

Foto: Sofia Henriksson

Äppelmuffins med crunch

Crunch
25 g smör
2 dl mjöl
2 dl brunt farin
1 1/2 dl havregryn
1 tsk kanel

Äppelmuffin
1 ägg
100 gr smör
2 dl socker
2 1/2 dl filmjölk
3 tsk vaniljsocker
5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
3 små äpplen

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret till crunchen och nyp ihop med de andra ingredienserna så får du smulor.
3. Smält smöret till muffinsen, rör ihop med filmjölken, sockret och vaniljsockret. Sikta mjöl, bikarbonat, kanel och ngefära. Vänd ner i smörblandningen.
4. Skala och hacka upp äpplerna i små kuber ca 1×1 cm. Vänd i smeten. Fyll upp muffinsformarna med 3/4 smet och toppa med dina smulor. Tänk på att de lyfter lite. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.

Låt svalna på galler. Njut!

Fler härliga recept hittar du här

Roscupcakes med kokos och vanilj

Vaniljsnurror

Knäckiga små äppelkakor

Foto: Sofia Henriksson

Foto: Sofia Henriksson

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar