Annons

Annons

Banana split på mitt midsommarvis

Recept på Banan split Foto: Sofia Henriksson

Banan split. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Banana split på mitt midsommarvis

6 portioner

Kladdkaka
100 g smör
2 ägg
1/2 dl kakao
2 dl socker
1 2/3 dl mjöl
8 maraboubitar

Italiensk maräng
165 g socker
50 g vatten
110 g äggvita, gärna åldrad

Annons

Garnering och tillbehör
250 g jordgubbar
2 dl vispgrädde
3 paket stracciatella glass, (gräddglass med krossad choklad 250g)
2 bananer

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kakao och socker rör om.
2. Tillsätt sedan ägg, mjöl och vänd försiktigt till en slät smet. Pensla en form med 15 cm i diameter med smör och häll i smeten. Tryck ner chokladbitarna utspritt i kakan och täck för. Grädda i mitten av ugnen 13 min.
3. Italiensk maräng: Mät upp äggvitan i en ren bunke. Blanda sedan socker och vatten i en kastrull och sätt på spisen. Rör ej om. När sockerlaget är 108 grader, börja vispa äggvitan.
4. När sockerlaget är 118 grader tillsätter du sockerlaget i en tunnstråle medan du vispar på lågfart. När allt är i, vispa snabbt upp i minst 5  min tills den svalnat.
5. Täck kladdkakan och bränn med brännare eller grilla kort i ugnen för lite yta.
6. Tryck ut glassringar från glasspaketen med en liten utstickare och dekorera sedan med banan, grädde och jordgubbar. Servera sedan med chokladkakan med marängen.

Fler härliga recept till midsommar

Oreocheesecake

New York-cheesecake med färska hallon

Strawberry daiquiri-cupcakes

Recept på Banan split Foto: Sofia Henriksson

Banan split. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på Banan split Foto: Sofia Henriksson

Banan split. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar