Annons

Annons

Biskvicupcakes med nutellafrosting och rostade hasselnötter

Det här är bland de absolut godaste cupcakesen jag någonsin bakat. De gjorde storsuccé hos familjen och de är så barnsligt enkla. Med den lite sega biskvibottnen med mandelsmak och den krämiga nutellafrostingen är de här så underbart smaskiga. De går även bra att förvara i kylen då botten nästan bara blir godare om den får stå. Så du kan enkelt förbereda cupcakes och frosting för sig och sätta ihop innan servering. Du kan också ha dem ihopsatta i någon dag i kylen.

Biskvicupcakes med nutellafrosting och rostade hasselnötter. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på biskvicupcakes med nutellafrosting och rostade hasselnötter

Antal: 12 stycken
Tid: 40 minuter

300 g mandelmassa
1/2 dl strösocker
2 äggvitor

Frosting
2 dl nutella
1 burk (200 g) färskost
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
3 msk ljust muscovadosocker

Annons

Topping
rostade hasselnötter, hackade

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv mandelmassan grovt och vispa med strösockret. Tillsätt äggvitan lite i taget och vispa till en smet. Lägg upp i de tolv formarna och platta till. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Tills de har en fin yta. Låt dem svalna.
3. Börja under tiden med frostingen. Frosting: Vispa färskosten, sockret och vaniljpulvret kort. Tillsätt grädden lite i taget och vispa till en fluffig frosting. Tillsätt nutellan och vispa till en fin frosting. Ställ in i kylen 20 minuter.
4. Spritsa frostingen med en stjärntyll och toppa med hackade rostade hasselnötter.

Ni kommer inte att ångra er! MUMS!!

Biskvicupcakes med nutellafrosting och rostade hasselnötter. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler recept på cupcakes

Mojitocupcakes

Mazarincupcakes med jordgubbar och vispgrädde

Strawberry daiquiri-cupcakes

Biskvicupcakes med nutellafrosting och rostade hasselnötter. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Biskvicupcakes med nutellafrosting och rostade hasselnötter. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar