Annons

Annons

Busenkla källarfranskor

Finns det något bättre än att äta nybakat bröd med smör? Jag tror nästan inte det. Här är ett busenkelt recept på källarfranskor som nästan blir lika goda som på konditori.

Källarfranskor. Foto och recept: Sofia Henriksson

Recept på källarfranska

Antal: cirka 16 stycken
Tid: 2 timmar

50 g jäst (1 pkt)
6 dl mjölk
3 msk rapsolja
2 tsk salt
15-16 dl vetemjöl

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och slå över jästen. Rör om tills all jäst löst sig.
2. Tillsätt salt och rapsolja, sedan 15 dl mjöl, lite i taget medan du knådar degen. Knåda tillslut degen 5-10 minuter i maskin.
3. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
4. Häll upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Rulla respektive deg till en längd och dela cirka 8 gånger. Lägg upp bitarna på bakplåtsklädd plåt.
5. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 20 minuter medan du sätter ugnen på 250 grader. Grädda sedan i 10 minuter. Låt svalna på galler.

Annons

Receptet hittade jag hos grymma Lindas Bakskola.

Källarfranskor. Foto och recept: Sofia Henriksson

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar