Annons

Annons

Cheesecake-tiramisú

Gott + gott = supergott! I alla fall i detta fall. Underbar italiensk tiramisu + krämig amerikans cheesecake = en superdessert utan dess like! Dessa små desserter går relativt lätt att göra och de går att förbereda dagen innan. Flera ljuvliga konsistenser och med sötsyrlig smak av kaffe och choklad.

Recept Cheesecake Tiramisu Foto Sofia Henriksson

Cheesecake-tiramisú. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept Cheesecake Tiramisu Foto Sofia Henriksson

Cheesecake-tiramisú. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Cheesecake-tiramisú

6 portioner

100 g savoiardikex
1 1/2 msk kaffe
50 g smör
300 g Färskost
2 dl vispgrädde
2 gelatinblad
60 g + 3 msk florsocker
50 g mörk choklad gärna 70 %

Garnering
Kakao

Gör så här
1. Krossa savoiardikexen i en matberedare eller lätt i en plastpåse och kavla sönder dem till smulor. Smält smöret och blanda med smulorna och 5 msk kaffe. Tryck ut i glasen eller den form du väljer att servera i.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med iskallt vatten i fem minuter. Värm 3 msk visgrädde i en skål, krama ur gelatinbladen och rör ner tills de smällt. Vispa resterande grädde i en bunke. Smält chokladen och låt svalna.
3. Vispa färskosten med florsockret. Tillsätt grädden med gelatinbladen och resterande kaffe under vispning. Vänd ner den vispade grädden.
4. Dela upp smeten, 2/3-delar i en skål och 1/3-del i en annan. Tillsätt den smälta chokladen i den större bunken och rör slät. Fyll spritspåsar, en med chokladsmeten och en med den vita smeten. Klipp ett stort hål och spritsa ner chokladsmeten först. Spritsa sedan på ett lager av den vita och platta ut med sked. Ställ in i kylen cirka 30minuter. Strö tillsist över kakao med en sil innan servering.

Fler goda efterrättstips

Lyxig brownie med chokladsås och havssalt

Annons

Världens godaste chokladpudding

Mango- och chokladmousse

Recept Cheesecake Tiramisu Foto Sofia Henriksson

Cheesecake-tiramisú. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar