Annons

Annons

Chokladsmoothie full av protein

Vilken dag alltså! Totalt snökaos i Stockholm och totalt politikkaos i USA. Jag som i princip är insnöad i lägenheten sitter fast framför valvakan som pågått sedan igår och kan fortfarande inte smälta resultatet. Nä eftersom att jag inte kan ta mig till gymmet på grund av snön fick jag träna hemma och göra en proteinfylld chokladsmoothie för att det skulle kännas lite bättre.

Chokladsmoothie full med protein. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Chokladsmoothie full med protein. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Ja som sagt. Trump vann i USA och jag är väl lika chockad som alla andra.. hemskt. Här i Stockholm och andra sidan är det härligt snökaos. Det är ju riktigt mysigt och man får ju minst sagt julkänslor. Men det är inte lika kul när alla tåg är inställda och jag fick vada fram och tillbaka i knähög snö för att förstå det. Jag fick därför flytta min träningsverksamhet hem och avslutade istället med en ljuvligt len chokladsmoothie full av protein. Eftermiddagen spenderar jag med smoothies framför den fortsatta valvakan och med lite skolarbete.

Annons

Här är mitt recept på en underbar chokladsmoothie full av protein. En proteindrink som enkelt kan göras vegan beroende på val av mjölk och protein. Jag älskar verkligen kombinationen av choklad och jordnötter.

Recept chokladsmoothie med protein

Antal: 1 glas
Tid: 5 min

1 banan, liten
1 msk jordnötssmör, stor
2 1/2 dl mjölk, växtbaserad eller komjölk spelar ingen roll
2 tsk kakao
1/2 dl proteinpulver med chokladsmak (jag använder från märket Hollistic)

Gör så här
1. Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa i 1 minut så det blir riktigt fluffigt. Häll upp i glas. Tada! Jag toppade med lite kakao och jordnötter men mest för att det skulle vara fint på bild!

Chokladsmoothie full med protein. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Chokladsmoothie full med protein. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler härliga smoothierecept av mig

Energismoothie med mango

Smoothiebowl med hallon och spenat

Chokladsmoothie full med protein. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Chokladsmoothie full med protein. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar