Annons

Annons

En riktigt god brownie

En riktigt krämig brownie kan ju aldrig gå fel. Det här receptet gör att du får dem så där riktigt saftiga trots att de inte ser så ut. Det blir helt enkelt en överraskning som alla blir glada för. Skär upp dem i lite mindre portionsbitar så blir det kanske 30 stycken och blir perfekta att servera på en buffé.

Brownie. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på brownie

Antal: cirka 15 stora bitar
Tid: 1 timme

4 ägg
2 1/2 dl strösocker
150 g smör
200 g mörk choklad
1 dl kakao
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
3 1/2 dl vetemjöl

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljpulver för hand med visp tills det blir lite fluffigt.
3. Smält smöret och tillsätt chokladen tills den smält.
4. Häll under omrörning ner smöret i äggblandningen. Tillsätt kakaon och salt. Vänd till sist ner mjölet och vänd till en slät smet.
5. Häll upp i en bakplåtsklädd form cirka 20×30 centimeter. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Kakan ser inte alls klar ut när den kommer ut men låt den bara stelna och ställ in i kylen 30 min så blir den perfekt när du skär upp den.

Annons

Brownie. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler recept på bloggen du måste testa

Dubbel chokladtårta med jordnötssmörsfrosting

Hallon- och chokladtartletter

Lyxig brownie med chokladsås och havssalt

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar