Annons

Annons

Fattiga lussebullar

Har du lussekatter som blivit torra? Eller bara glömt att frysa in dem som jag. Då är det helt perfekt att göra fattiga lussebullar av dem. Det är allt annat än fattigt kan jag lova. Det är nog det godaste jag ätit i juletid.

Fattiga lussebullar. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fattiga lussebullar. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fattiga lussebullar. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fattiga lussebullar. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fattiga lussebullar. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fattiga lussebullar. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Så otroligt lätt och så fantastiskt gott! Ät dem gärna med lite lingonsylt. De passar till efterrätt eller frukost men också som lyxlunch på helgen. Ett måste oavsett när ni äter dem. Mums!

Recept på fattiga lussekatter

Antal: cirka 12 halvor
Tid: 20 minuter

Annons

2 ägg
3 dl mjölk
1 tsk kanel
1 nypa salt
5-6 lussebullar

Garnering
Lingonsylt

Gör så här
1. Skär lussebullarna i mitten på långsidan. Vispa samman ägg, mjölk, salt och kanel i en låg skål.
2. Sätt på högsta värme på spisen och lägg ner några lussebullshalvor i smeten i taget och stek i rejält med smör. Lägg upp och ät med lingonsylt.

Fattiga lussebullar. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fattiga lussebullar. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler recept till julbaket

Himmelskt goda bondkakor

Pepparkaksmacarons

Söta små crinklecookies

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar