Annons

Annons

Fluffiga blåbärsmarshmallows

Lucka nummer 3! Andra advent imorgon och nu börjar det verkligen närma sig jul. Det här är ett av mina bästa recept till gottebordet – fluffiga blåbärsmarshmallows. De smälter i munnen och är härligt söta men med en fin smak av blåbär. Visst är de snygga också?

Foto: Sofia Henriksson

Blåbärsmarshmallows. Foto och recept: Sofia Henriksson

Det behövs en hel del glykos som du kan hitta på apoteket eller större matbutiker. Det bästa är om du har en köksmaskin annars behöver du nog fler än två händer, men trots lite fix och trix är det värt det! Våga utmana dig själv och strunta i färdigköpta skumtomtar och gör de här istället.

Blåbärsmarshmallows

8 gelatinblad
140 g strösocker
125 g glykos
150 g blåbärspuré

Annons

Blåbärspuré
200 g blåbär
3/4 dl strösocker

Gör så här
1. Häll i blåbär och strösocker till blåbärspurén i en kastrull och ställ på spisen. Koka i 5 minuter. Sila vätskan och låt svalna. (Tips, släng inte bären som du silat bort, ha dem på filen eller ät som de är!)
2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda strösocker, 75 g glykos och 75 g blåbärspuré och koka upp på spisen. Värm till 112 grader. Lägg i urkramade gelatinblad och rör slät.
3. Tillsätt resten av glykosen och blåbärspurén i en separat skål och börja vispa. Tillsätt långsamt den varma vätskan. Vispa upp på höghastighet i minst 5 minuter tills smeten börjar bli fast.
4. Häll smeten i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut på bakplåtspapper täkt med florsocker. Strö florsocker över. Det gäller att jobba snabbt då smeten stelnar snabbt. Har du ingen spritspåse kan du också klä en form på ca 20×30 cm med bakplåtspapper och florsocker, hälla ut smeten och låta stelna för att sedan skära ut rutor.
5. Låt torka, gärna i rumstemperatur för bästa resultat.

Mer härliga julrecept hittar du här

Pepparkakscupcakes

Pepparkaksmacarons

Choklad- och valnötscupcakes med pepparmintsfluff

Mina bästa katter

Foto: Sofia Henriksson

Blåbärsmarshmallows. Foto och recept: Sofia Henriksson

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar