Annons

Annons

Hallon- och chokladtartletter

En riktigt god och festlig dessert som är betydligt enklare än den ser ut. Bara tre steg som går snabbt som bara den. En klassisk pajbotten med mandelspån för att göra det lite lyxigare. En riktigt krämig chokladganache som blir så där mörk i smaken. Sen så klart de färska och friska hallonen på toppen som bryter av mot havssaltet och chokladen. Riktigt höjdartips!

Hallon- och chokladtartlette. Recept och foto: Sofia Henriksson.

Hallon- och chokladtartlette. Recept och foto: Sofia Henriksson.

Hallon- och chokladtartletter

Antal: 4 stycken
Tid: 40 minuter

Botten
100 g smör
1 dl mandelspån
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver

Fyllning
1 1/2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad

Topping
Färska hallon
Havssalt

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula samman ingredienserna till botten. Tryck ut i fyra mindre pajformar. Grädda i mitten av ugnen i 12 minuter. Låt svalna.
2. Finhacka chokladen. Värm grädden på spisen i en kastrull tills den ryker. Häll över chokladen och rör om till en slät sås. Låt svalna. Häll upp i spritspåse och låt svalna i kylen 30 minuter.
3. Spritsa upp i pajskalen och toppa med hallon och havssalt.

Hallon- och chokladtartlette. Recept och foto: Sofia Henriksson.

Hallon- och chokladtartlette. Recept och foto: Sofia Henriksson.

Fler goda recept med bär

New York-cheesecake med färska hallon

Lime- och ingefärscupcakes med hallongömma

Strawberry daiquiri-cupcakes

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar