Annons

Annons

Halloweencupcakes

Nu har hösten verkligen kommit och snart är det Halloween. Varför inte bjuda över vännerna på lite festliga Halloweencupcakes. Jag gör mina med morötter för att få till en härlig orange färg och toppar med en len vaniljfrosting. Pumporna gör du enkelt med lite karamellfärg och marsipan.

Halloweencupcakes. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Halloweencupcakes

Antal: 12 stycken
Tid: 45 minuter

2 ägg
2 dl strösocker
3 dl finrivna morötter
1 dl rapsolja
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära (pulver)
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
några droppar röd och gul karamellfärg

Annons

Frosting
400 g philadelphiaost
1 dl rapsolja
2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver

Dekoration
250 g marsipan
några droppar röd och gul karamellfärg

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mjöl, salt, vanilj, bakpulver, kardemumma, kanel och ingefära i en bunke och blanda om. Riv morötterna.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt. (Tips, smaka på smeten medan du vispar – när du inte längre känner sockerkristaller är det tillräckligt pösigt). Tillsätt oljan och vänd ner morötter och sikta ner de torra ingredienserna.
4. Fyll muffinsformar upp till 3/4 och in mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Men håll ett öga på dem, ugnar är olika och de är klara när de fått fin färg och inte är degiga när du sticker med en tandpetare.
5. Svalna på galler och börja med frostingen. Frosting: Blanda florsocker, vaniljpulver och philadelphiaost och börja vispa medan du häller ner oljan i en stråle.  Spritsa inifrån och ut med en stjärntyll för att få till en rosform! (Lättare än det ser ut) Börja från mitten med spritspåsen och gå i en cirkel utåt.
6. DekorationBlanda marsipanen med karamellfärgen till önskad orange färg. Rulla små bollar som du plattar till lite lätt. Ta sedan en tandpetare och lägg den mot bollen och forma sträcken till pumporna. Toppa frostingen med en minipumpa. Klart!

Halloweencupcakes. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Halloweencupcakes. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar