Annons

Annons

Hälsosam granola med blåbär och vanilj

Den perfekta söndagssysslan - gör din egen granola! Här är ett underbart gott recept som är inspirerat av läkaren och författaren Helena Nyblom. Det blir massor av granola så det räcker länge, förvara bara i en glasburk och njut hela veckan. Jag använder skalad hirs och det blir sådär riktigt krispigt och härligt rostat.

Hälsosam granola med blåbär och vanilj. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på hälsosam granola med blåbär och vanilj

Antal: en stor glasburk
Tid: 35 minuter

1 dl fiberberikade havregryn
3 dl havregryn (går att ta 4 dl havregryn bara också)
2 dl skalad hirs
2 dl kokoschips
1 dl solrosfrön
2 dl mandel
2 msk kokosolja
1 msk vatten
2 msk lönnsirap eller honung
1 tsk vaniljpulver
1 dl blåbär, torkade
1/2 dl chiafrön

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
2. Blanda havregryn, hirs, kokoschips och solrosfrön i en bunke. Hacka mandlarna och tillsätt i bunken.
3. Värm vatten, kokosolja och lönnsirap/honung i en kastrull på spisen. När allt smält häller du över det i bunken och blandar noga.
4. Häll ut på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö ut. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda i 20 minuter. Rör om var femte minut.
5. Ta ut och låt svalna. Det blir betydligt mer hälsosamt om man rostar det lätt – även om det är snyggare när den fått mer färg.

Hälsosam granola med blåbär och vanilj. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler frukostrecept hittar du här

Overnight oats toppad med mangosmoothie

Svalkande hallondrink med mango och apelsin

Rawghurt med avocado och spenat

Granola med kokos och kanel

Hälsosam granola med blåbär och vanilj. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar