Annons

Annons

Himmelscupcakes

Det här är några av mina favoritcupcakes. Den fluffiga frostingen är lätt att göra och den bara smälter i munnen. Ibland har jag riktigt dåliga bakdagar och när jag bakade de här första gången var det en sådan dag. Ett flertal smetar senare och med en väldig uppgiven känsla lyckades jag tillslut och jösses vad glad jag blev!

Himmelcupcakes

Foto: Sofia Henriksson

Himmelcupcakes med chokladbotten och marshmallowfluff

75 g smör
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2, 5 dl strösocker
1 ägg
1 dl hett vatten
1,5 dl filmjölk

Annons

Marshmallowfluff
5 äggvitor
1 tsk äppelcidervinäger
2 tsk vaniljessans
2 dl socker
2 droppar blå karamellfärg

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt vaniljsocker. Sikta ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, kakao och socker i en skål.
3. Vispa ihop ägg och filmjölk. Häll det heta vattnet i mjölblandningen och sedan det smälta smöret. Rör ihop med äggblandningen till en slät smet.
4. Fyll cirka 12 muffinsformar till 3/4 och grädda sedan i cirka 15 minuter.
5. Marshmallowfluff: Blanda ihop alla ingredienser till fluffet i en skål. Ställ skålen i ett vattenbad och vispa med elvisp i 4 minuter till en slät frosting. Tag av från plattan och vispa i 5 minuter till det svalnat och blivit ett fast fluff.

Här hittar du alla mina härliga cupcakerecept!

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar