Annons

Annons

Jordgubb- och citronmacarons

Skapa sommarkänslor i köket eller till fikat med härliga jordgubb- och citronmacarons. Att baka macarons är inte så svårt som det ser ut men det tar lite tid och det kan behövas lite övning. Som när jag bakade dessa i helgen och den vita chokladganachen skar sig. Då var det bara att ta lite av ganachen och värma upp för att sedan blanda med den skurna chokladen. Vips så är det en len ganache igen!

Recept på Jordgubb- och Citronmakaron Foto: Sofia Henriksson

Recept på Jordgubb- och Citronmacaron Foto: Sofia Henriksson

Jordgubb- och Citronmacarons

Macarons
150 g mandelmjöl
140 g florsocker
1 msk jordgubbspulver
110 g åldrad äggvita
50 g vatten
1/2 tsk vaniljpulver

Vit choklad-ganache
200 g vitchoklad
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk citronsaft

Annons

Gör så här
1. Dela äggvitan från äggulan minst ett dygn innan. Låt den åldras i kylskåp men den bör stå framme och bli rumstempererad innan användning.
2.Vispa mandelmjöl, florsocker, jordgubbspulver och vaniljpulver med elvisp så att inga klumpar syns.
3. Häll 55g av äggvitan i en ren bunke. Koka upp sockerlagen utan att röra om. När sockerlagen är 116 grader, börjar du vispa äggvitan. När den nått 121 grader häll i en tun stråle och vispa lätt i äggvitan. Vispa sedan på höghastighet i minst 5 minuter.
4. Vänd sedan försiktigt mjölblandningen, marängen och 45 g av den ovispade äggvitan. Häll avslutningsvis över de sista 10 g äggvita och rör om för att få glans.
5. Håll över smeten i en spritspåse, klipp ett litet hål och spritsa ut cirklar stora som fem kronor med mellanrum. Låt stelna i 15 minuter. Sätt på ugnen på 150 grader gärna varmluft.
6. Grädda i 12-15 minuter tills de stelnat och de lossnar från pappret. Låt svalna på plåten.
7. Vit choklad-ganache: Värm upp grädden, men koka inte. Tillsätt chokladen så den smälter och sedan vaniljsockret och citronsaften, smaka av och ha i mer citron beroende på hur du vill ha den. Låt den svalna i kylen över natten. Vispa sedan upp ganachen med elvisp till tjock konsistens.
8. Spritsa ett lager ganache mellan två macaronsskal.

Här hittar ni fler goda recept

Strawberrry daiquiri-cupcakes

Knäckiga små äppelkakor

Oreocheesecake

Recept på Jordgubb- och Citronmakaron Foto: Sofia Henriksson

Recept på Jordgubb- och Citronmacaron Foto: Sofia Henriksson

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar