Annons

Annons

Klassiska kakor med chokladkross

Stora sega amerikanska chocolate chip cookies i all ära, men lite tjockare och mjuka klassiska kakor med chokladkross är ju minst lika gott - om inte ännu godare! Släng ihop en sats och ät dem varma med ett glas mjölk, mums. Nu börjar ni bli ganska många som hittat hit, jag ska baka en massa gott i dag som dyker upp i veckan och nästa. Har ni några önskemål så skriv i kommentarerna!

Klassiska kakor med chokladkross. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på kakor med chokladkross

Antal: cirka 20 stycken
Tid: 30 minuter

100 gram smör, rumsvarmt
1 1/2 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
2 ägg
1/2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
150 gram mörk choklad
1/2 tsk salt

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen eller använd chokladknappar. Vispa smöret med vaniljpulver och socker. Tillsätt sedan äggen och vispa till en slät smet.
3. Blanda bakpulver, salt och mjöl i en separat bunke och sikta ner i degen. Vänd sedan till en fastare deg. Tillsätt chokladen och använd händerna till att knåda en deg.
4,Forma sedan små bollar som en pingisboll i storleken och lägg på bakplåtspapper. Tryck ut lite. Grädda mitt i ugnen i cirka 13 minuter.

Klassiska kakor med chokladkross. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler recept på kakor och cookies

Trippla chokladcookies

Söta små crinklecookies

Mina bästa chocolate chip cookies

Double chocolate chip cookies

Klassiska kakor med chokladkross. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar