Annons

Annons

Krispiga saffransskorpor

Lucka nummer 6 - saffranskorpor! Krispiga och håller hela julen. Sen kan man välja helt om man vill doppa dem i mörk choklad, ha i 100 g hackad mandel eller bara ha dem naturella. Perfekt till en kopp kaffe eller en kopp glögg. Mums!

Saffransskorpor. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Saffransskorpor. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på saffranskorpor

Antal: 40 stycken
Tid: 45 minuter

100 g smör
1 gram saffran
2 ägg
1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering
100 g mörk choklad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret med saffranet.
2. Vispa ner äggen i smöret. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och vänd ner i äggsmöret.
3. Forma degen till fyra längder och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. De ändras inte i ugnen så forma dem som ni vill ha dem när de är klara.
4. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och skär med en vass eller sågad kniv i cirka 1 centimeter tjocka skivor och lägg dem på plåten. Sätt ner ugnen på 125 grader.
5. Torka dem efter det i ugnen i 20 minuter.

Annons

Fler jul-recept från bakkalendern

Söta små crinklecookies

Fluffiga blåbärsmarshmallows

Himmelskt goda bondkakor

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar