Annons

Annons

Lyxig brownie med chokladsås och havssalt

En favorit i repris! Det här var ett av de första inläggen jag postade här på bloggen i höstas och eftersom det kommit nya läsare tänkte jag nu bjuda på denna läckra dessert igen inför Valborgshelgen. Vill du lyxa till det men inte krångla till det och göra en riktigt god dessert som är lätt att förbereda? Varför inte göra klassiska brownies lite roligare och kanske lite lyxigare. De här har härliga jordnötter i sig och serveras tillsammans med en mörk chokladåssås, lättvispad grädde och havssalt. Sött, salt, knaprigt, mjukt och sås - kan det bli bättre? Som namnet antyder, gluttony - frosseri!

Foto: Sofia Henriksson

Lyxig brownie. Recept och foto: Sofia Henriksson.

Gluttony brownie med jordnötter, grädde, chokladsås och havssalt

6 portioner

Brownie
90 g kakao
250 g smör
3 dl socker
2,5 mjöl
1,5 tsk bakpulver
5 ägg
2 dl jordnötter
1 dl hackad choklad

Chokladsås
100 ml vatten
2 msk socker
100 g mörkchoklad
100 ml vatten

Annons

Topping
2 dl vispgrädde
havssalt

Gör så här
1. Smula ihop kakao, smör och socker till en massa. Tillsätt ett ägg i taget medan du vispar.
2. Blanda ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt till sist ner choklad och jordnötter. Smöra en rektangulär form cirka 20×30 och häll över smeten. Grädda mitt i ugnen på 165 grader i 30 minuter.
3. Chokladsås: Värm 50 ml av vattnet, chokladen och socker under omrörning. Tillsätt sist 50 ml vatten till. Ha i extra kakao för konsistens.
4. Skär brownien i mindre fyrkanter. Toppa med lättvispad grädde, chokladsåsen och havssalt!

Fler goda dessertrecept

Cheesecake-tiramisú

Världens godaste chokladpudding

Key lime pie

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar