Gluttony brownie med jordnötter, grädde, chokladsås och havssalt
6 portioner
Brownie
90 g kakao
250 g smör
3 dl socker
2,5 mjöl
1,5 tsk bakpulver
5 ägg
2 dl jordnötter
1 dl hackad choklad
Chokladsås
100 ml vatten
2 msk socker
100 g mörkchoklad
100 ml vatten
Topping
2 dl vispgrädde
havssalt
Gör så här
1. Smula ihop kakao, smör och socker till en massa. Tillsätt ett ägg i taget medan du vispar.
2. Blanda ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt till sist ner choklad och jordnötter. Smöra en rektangulär form cirka 20×30 och häll över smeten. Grädda mitt i ugnen på 165 grader i 30 minuter.
3. Chokladsås: Värm 50 ml av vattnet, chokladen och socker under omrörning. Tillsätt sist 50 ml vatten till. Ha i extra kakao för konsistens.
4. Skär brownien i mindre fyrkanter. Toppa med lättvispad grädde, chokladsåsen och havssalt!
Fler goda dessertrecept
Världens godaste chokladpudding
Key lime pie