Annons

Annons

Mango- och chokladmousse

Den perfekta desserten som du enkelt slänger ihop dagen före en middag. Mango och choklad är ju som bekant en fantastiskt god kombination som gifter sig ljuvligt i denna krämiga mousse.

Recept på Mango- och chokladmousse. Foto: Sofia Henriksson

Recept på Mango- och chokladmousse. Foto: Sofia Henriksson

Mango- och chokladmousse

Antal 2 portioner

Chokladmousse
100 g mörkchoklad
2 dl vispgrädde
2 äggvitor
1 gelatinblad
1 msk florsocker

Mangomousse
400 gr fryst mango
1 1/2 dl socker
2 tsk citronsaft
1 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Annons

Gör så här
1.Börja med att göra chokladmoussen. Lägg gelatinbladet i blöt i iskallt vatten. Vispa äggulorna med florsockret. Finhacka chokladen.
2. Värm 1 dl av grädden i en kastrull och vispa 1 dl. Häll den varma grädden över chokladen och rör om. Vänd ner chokladen i grädden och tillsätt äggröran. Häll upp i glas och låt stelna i minst 3 timmar i kylskåp.
3. Mangomousse: Tina mangon. Lägg gelatinbladet i blöt i iskallt vatten. Värm socker och citronsaft i en kastrull till sockret smält. Krama ur gelatinbladet i vätskan till det smälter helt. Tillsätt mangon och låt svalna. Vispa under tiden grädden,
4. Vänd samman grädde och mangosåsen. Häll över chokladmoussen i glaset och låt svalna ytterligare 3 timmar. Pynta med myntablad.

Här hittar du fler enkla och goda desserter

Key lime pie

Snickerskaka

Nyttig chokladmousse

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar