Annons

Annons

New York-cheesecake med färska hallon

En halloncheesecake blir sällan fel till fikat och en klassisk New yorker som är tillagad i ugn är ju det bästa! Här i Sverige är det ju nästan vanligast att se frysta cheesecakes eller i alla fall kylskåpskalla. Den här goda cheesecaken äter jag helst lite ljummen och varför inte bjuda med en klick grädde, mums!

Recept på New york cheesecake med hallon Foto: Sofia Henriksson

New York-cheesecake med hallon. Foto och recept: Sofia Henriksson

New York-cheesecake med färska hallon

250 g digestivekex
125 g smör, rumsvarmt

Fyllning
600 g färskost
2 tsk citronskal
3 msk citronsaft
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl kvarg

Gräddfilstäcke
1 dl gräddfil
1 1/2 msk strösocker
1 tsk citronsaft

Annons

Garnering
Färska hallon
Florsocker

Gör så här
1. Krossa/mixa digestivekexen tills det bara är smulor. Blanda ihop med det riktigt mjuka smöret och tryck ut i en form, som sen ställs in i kylen 20 minuter. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
2. Fyllning: Vispa sedan färskost, socker och citronskal fluffigt och tillsätt därefter ett ägg i taget och vispa upp. Tillsätt till sist kvarg och citronsaft och rör om. Häll i fyllningen i formen över bottnen och grädda i ugnen i 1 timme.
3. Låt svalna i 15 min medan du rör ihop gräddfilstäcket. Bred över kakan och ställ in i ugnen yttligare 20 min. Låt svalna med öppen ugn. Ställ kakan svalt och dekorera med en massa hallon och strö till sist på florsocker.

Sugen på mer cheesecake?

Oreocheesecake

Cheesecake-tiramisú

Key lime pie

Recept på New york cheesecake med hallon Foto: Sofia Henriksson

New York-cheesecake med hallon. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar