Annons

Annons

Nyttigare glutenfria fudge brownies

Wow säger jag bara! Jag bakade dessa med inställningen att det kanske inte kan bli så gott utan varken raffinerat socker eller gluten. Men ack så fel jag hade det! De här lite nyttigare glutenfria fudge browniesarna är helt galet goda och de går att äta med gott samvete. Det är även lätta att baka och går på under 35 minuter.

Fudge brownies. Foto och recept: Sofia Henriksson

Fudge brownies. Foto och recept: Sofia Henriksson

Nyttigare glutenfria fudge brownies

18 stycken

200 g mörk choklad, minst 70 %
2 msk havremjölk
1 dl kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 msk sockerrör- och havtornspulver (hittat på en hälsobutik men det går även bra med stevia, strösocker eller annan söt ersättning.)
4 ägg
1 dl kakao

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Olja in en form på cirka 20×20 cm eller 18×22 cm med kokosolja.
2. Smält choklad, kokosolja och havremjölk i en kastrull på svag värme. Tillsätt sedan sockerrör- och havtornspulver samt vaniljpulver. Ta av från plattan.
3. Vispa ner ett ägg i taget. Vänd ner kakao och blanda till en slät smet. Häll över i formen och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
4. Dela kakan i 18 lika delar. Låt svalna eller ät varm. Håller i kylskåp minst 3 dagar! 1 bit innehåller cirka 180 kcal.

Fler nyttiga recept hittar du här!

Nyttig chokladmousse

Nyttiga och underbart goda chokladbollar med sesam

Chia på två goda vis

Fudge brownies. Foto och recept: Sofia Henriksson

Fudge brownies. Foto och recept: Sofia Henriksson

Fudge brownies. Foto och recept: Sofia Henriksson

Fudge brownies. Foto och recept: Sofia Henriksson

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar