Annons

Annons

Oreocheesecake

Nu är det snart ett år sedan jag la upp den här underbara Oreocheesecaken på bloggen. Och en månad kvar till JUL! Bästa tiden på året! Jag tänkte dela med mig av en kul nyhet inför december. Idag har jag nämligen storhandlat och börjat baka för fullt så från och med första december...

Foto: Sofia Henriksson

Foto: Sofia Henriksson

…Kommer jag att lägga upp ett härligt julrecept om dagen. Som en bakkalender med inspirerande recept till glöggfesten, gottebordet och advent. Hoppas att ni kikar in här och håller koll varje dag när luckan öppnas – skriv även om ni önskar något särskilt.

Oreocheesecake

Cheesecakebotten
1 pkt oreos eller som jag hade 200g digestivekex
30 g smör

Annons

Cheesecakefyllningen
600g Philadelphia ost
2,5 dl vispgrädde
1,25 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1, 5 pkt Oreos (jag tog oreo med chokladfyllning men det spelar ingen roll.)

Gör så här
1. Krossa kexen och tillsätt smöret, tryck ut i bakplåtsklädd botten av en form och ställ in i kylen. Välj en form på 15 cm i diameter för att få den så hög som min är. Men det går lika bra med en 23-26 cm, men den blir då lägre.
2. Vispa upp grädden fluffigt tillsätt sist sockret och vispa lite till. Vänd ner philadelphiaosten tills det inte finns några klumpar. Och rör sist i de krossade oreokexen. Jag gillar när det är större bitar i men man kan ju krossa dem efter smak!
3. Täck sen botten med fluffet, slå till lite i formen så att det inte blir lufthål och skjuts in i kylen i 6 timmar! Klart. Dekorera sen med resterande oreos.

Fler recept på härliga cheesecakes

Cheesecake-tiramisú

New York-cheesecake med färska hallon

Key lime pie

Foto: Sofia Henriksson

Foto: Sofia Henriksson

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar