Annons

Annons

Pizza- och vinkväll på Bageri Brillo

Förra veckan fick jag följa med in bakom disken hos Bageri Brillo för att baka dessertpizzor och glass till SpyValleys dessertvin. Resultatet blev verkligen magsikt.

Det här med dessertvin är ju nästan löjligt gott men så himla svårt att passa ihop med sin dessert så ofta blir det inte ens av att man köper det. Men nu ska det bli ändring på det. För efter den här kvällen kan jag lova att jag aldrig tänker så igen. Självklart, om det är ett gott dessertvin kan man nästan låta vinet vara hela desserten, eller också bara servera med goda ostar. Men det allra lyxigaste är såklart när man kan göra små personliga pizza bianco med gorgonzola, päron, torkade aprikoser och valnötter.

Annons

Pizza bianco med gorgonzola, päron, torkade aprikoser och valnötter. Foto: Sofia Henriksson

Här är det underbara resultatet och slänger man bara ihop en enkel pizzadeg innan att ha i kylen så går det på nolltid att laga. De här är toppade med färskost som man snabbt vispar upp med en vanlig ballongvisp för att enklare breda på bottnen. Sedan smulad gorgonzola, tunt skurna päronskivor och lite upphackad torkad aprikos – och så skjuts in i ugnen.

Toppa med färskost och gorgonzola. Foto: Sofia Henriksson

Så här såg det ut medan vi minglade och gjorde pizzorna. Vill du göra det enkelt kan du alltid köpa färdiga bottnar.

Foto: Sofia Henriksson

Vinkvällen var tillsammans med Spy Valley och deras dessertvin var perfekt till. Foto: Sofia Henriksson

Resultatet blev drömlikt och tillsammans med vinet blev det en perfekt kombo. Så vill du imponera på vännerna nästa middag så är det här ett hett tips.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar