Annons

Annons

Rawfood-morotskaka

I somras var jag på Bali och mitt på ön finns det en stad som heter Ubud där det kryllar av veganska rätter och rawfood. Framförallt finns det en massa rawfooddesserter och det var så himla gott. Här är en rawfood-morotskaka som tro det eller ej är riktigt riktigt god! Våga prova något nytt. Den är också glutenfri.

Rawfood morotskaka. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på rawfood morotskaka

Antal: cirka 20 stycken
Tid: 30 minuter

Botten
2 1/2 dl morötter
2 dl dadlar, färska
1 1/2 dl kokosflingor
2 1/2 dl valnötter
1/2 dl kokosolja
1/2 dl kokosmjöl
1 msk kanel
1/2 msk muskot
1/2 msk ingefära

Annons

Frosting
1 dl cashewnötter, blötlagda gärna över natten
1/4 dl kokosmjölk
1 tsk lönnsirap
2 tsk kokosolja
valnötter

Gör så här
1. Kärna ur dadlarna. Mixa morötterna i en matberedare eller finriv dem. Mixa dadlarna. Smält kokosoljan och blanda sedan alla ingredienserna och mixa till en smet. Har du ingen matberedare ta en stavmixer. Tryck sedan ut botten i en brödform klädd med bakplåtspapper och ställ in i kylen.
2. Mixa sedan alla ingredienser till frostingen utom valnötterna och bred sedan ut på kakan. Toppa med valnötter och låt stå i kylen tills du ska äta den. Skär då upp den i bitar.

Rawfood morotskaka. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler nyttiga men otroligt goda recept

Nyttig vegansk chokladmousse

Nyttiga och underbart goda chokladbollar med sesam

Nyttigare glutenfria fudge brownies

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar