Annons

Annons

Roscupcakes med kokos och vanilj

Snart är det dags för Alla hjärtans dag och de här små söta roscupcakesen bakade jag förra året. De är både enkla att göra och de blir oförskämt goda, så det blir nog samma i år igen. Det går även bra att göra dem i en stor form då det är mitt bästa recept på morotskaka som är i grunden.

Foto: Sofia Henriksson

Recept och foto: Sofia Henriksson

Morotscupcakes med kokos och vaniljfrosting

Blir cirka 12 stycken

2 ägg
2 dl strösocker
3 dl finrivna morötter
1 dl rapsolja
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kokos
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära (pulver)
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver

Annons

Frosting
400 g philadelphiaost
1 dl rapsolja
lite röd karamellfärg
3 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mjöl, kokos, salt, vanilj, bakpulver, kardemumma, kanel och ingefära i en bunke och blanda om. Riv morötterna.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt. (Tips, smaka på smeten medan du vispar – när du inte längre känner sockerkristaller är det tillräckligt pösigt). Tillsätt oljan och vänd ner morötter och sikta ner de torra ingredienserna.
4. Fyll muffinsformar upp till 3/4 och in mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Men håll ett öga på dem, ugnar är olika och de är klara när de fått fin färg och inte är degiga när du sticker med en tandpetare.
5. Svalna på galler och börja med frostingen. Frosting: Blanda florsocker, vaniljpulver och philadelphiaost och börja vispa medan du häller ner oljan i en stråle. Vispa lite till och ha i karamellfärgen till önskad rosa nyans. Spritsa inifrån och ut med en stjärntyll för att få till en rosform! (Lättare än det ser ut) Börja från mitten med spritspåsen och gå i en cirkel utåt.

Här hittar du fler goda cupcakerecept

Strawberry daiquiri-cupcakes

Lime- och ingefärscupcakes med hallongömma

Himmelscupcakes

Mojitocupcakes

Foto: Sofia Henriksson

Foto: Sofia Henriksson

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar