Annons

Saffranskokostoppar doppade i choklad

I lucka 18 gömmer sig klassiska kokostoppar med en tvist. Det är nämligen saffran i, vilket gör dem så otroligt mycket godare. De är saftiga, sega och doppade i mörk choklad. Kan det bli bättre till jul?

Saffranskokostoppar. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Saffranskokostoppar. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på saffranskokostoppar doppade i choklad

Antal: 20 stycken
Tid: 45 minuter

50 g smör
200 g kokos
1 dl socker
2 ägg
0,5 g saffran, 1 påse

Garnering
150 g grovt hackad mörkchoklad

Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffranet. Vänt samman kokos, socker och ägg i en bunke.
2. Häll över smöret i bunken och rör om. Sätt ugnen på 175 grader. Låt svälla i 15 minuter.
3. Forma smeten till toppar och ställ på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter så de får fin färg.
4. När de svalnat smälter du chokladen och doppar kokostoppparna en och en. Ställ tillbaka på plåten och låt stelna.

Annons
Saffranskokostoppar. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Saffranskokostoppar. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler julrecept av mig

Knäck eller chokladkola?

Egen pepparkaksdeg

Snickerskladdkaka

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar