Annons

Annons

Små chokladbiskvier

Klassiska chokladbiskvier i miniformat! När de är så små kan man lika gärna ta två. Jag beställde alltid biskvier när jag var liten och vi gick på kafé, det är verkligen en av mina favoriter. Det bästa när man bakar dem själv är att man kan göra dem små som femkronor. Lättare att doppa i chokladen och det känns alltid lyxigare att kunna ta fler.

Recept på chokladbiskvi Foto: Sofia Henriksson

Chokladbiskvier. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Små chokladbiskvier

Botten
300 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning
70 g mörkchoklad,  70 %
125 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 äggula

Topping
200 gr mörkchoklad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och vispa med elvisp ihop med lite äggvita i taget. Vispa till en kladdig smet. Spritsa ut runda bottnar på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda 13 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna.
2. Fyllning: Smält chokladen. Vispa smör, florsocker och äggula fluffigt och tillsätt chokladen. Bred ut fyllningen på bottnarna och låt stå i frysen en halvtimme.
3. Topping: Smält chokladen till toppingen och doppa de kalla biskvierna och låt svalna i kylen. Förvara sedan kylskåpskallt.

Frossa i fler goda chokladrecept

Mina bästa chocolate chip cookies

Annons

Choklad- och valnötscupcakes med pepparmintsfluff

Världens godaste chokladpudding

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar