Annons

Smältande god vegansk fudge

Den här veganska chokladfudgen som dessutom är glutenfri är helt underbart god. Den bara smälter i munnen och man kan inte ens ana att det är avokado i den. Proteinrik dessert som jag kan garantera går hem hos de flesta.

Vegansk fudge utan raffinerat socker. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på vegansk chokladfudge

Antal: cirka 24 stycken
Tid: 30 minuter + 1 timme i kylen

3 1/2 dl vegansk choklad, jag väljer chokladknappar som finns i de flesta matbutiker
1 1/2 dl kokosgrädde, ta den krämiga toppen från burken
1 dl kakao
1 dl kokossocker
1 msk vaniljextrakt
1 nypa salt
2 stora avokado
1 dl valnötter, hackade

Annons

Gör så här
1. Lägg alla ingredienser utom avokado och valnötter i en kastrull och värm upp på medelvärme tills allt blir en jämn smet.
2. Förbered en brödform med bakplåtspapper. Mixa avokadon len och tillsätt chokladen i avokadon och rör om. Häll upp smeten i formen och toppa med valnötter.
3. Ställ in kakan i kylen cirka en timme. Ta sedan ut och skär upp i bitar.

Vegansk fudge utan raffinerat socker. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler veganska desserttips

Nyttig vegansk chokladmousse

Nicecream med mango och passion

Veganska jordnötsbites med choklad

Vegansk fudge utan raffinerat socker. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar