Annons

Annons

Snabb no bake blåbärscheesecake

Vill du ha tips på en riktigt enkel och väldigt snabb dessert är det här receptet för dig! Passar perfekt att göra på blåbär tycker jag men funkar såklart att byta ut mot hallon eller något annat bär. Extra snyggt blir det ju i burkar, framförallt smidigt om man vill förbereda innan middagen. Då är det bara att göra dem färdigt och sen sätta på locket och förvara i kylskåpet till serveringen. Jag räknar med att det blir två stora men dubbla bara receptet för fler portioner eller gör lite mindre portioner så räcker de till fyra.

Blåbärscheesecake. Recept och foto: Sofia Henriksson.

Blåbärscheesecake. Recept och foto: Sofia Henriksson.

Snabb ”no bake” blåbärscheesecake

Antal: 2 portioner
Tid: 15 minuter

5 digestivekex
1 msk smör
1 tsk stött kardemumma
1 pkt (250g) mascarpone
1 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 tsk vaniljpulver
150 g frysta blåbär
1 tsk strösocker

Annons

Gör så här
1. Rör ihop blåbär, strösocker och 1/2 tsk vaniljpulver i en kastrull. Sjud upp i 5 minuter på spisen. Låt sedan svalna.
2. Vispa ihop mascarpone och vispgrädde samt 1/2 tsk vaniljsocker och florsockret. Vispa bara några sekunder, annars kornar sig mascarponen och krämen skär sig.
3. Mortla digestivekexen. Smält smöret och rör ihop med kexen och kardemumman.
4. Varva smulor, kräm och blåbär två lager av varje i två burkar.

blabarscheesecake

Fler cheesecakerecept hittar ni här

Cheesecake-tiramisú

New York-cheesecake med färska hallon

Oreocheesecake

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar